El Senat aprova la reforma de la llei de l'avortament

Quatre senadors del PP trenquen la disciplina de vot per considerar insuficients els canvis legislatius que imposen el consentiment patern


El Ple del Senat ha aprovat aquest dimecres la reforma de la llei de l'avortament que imposa el consentiment patern a les menors d'entre 16 i 17 anys que volen interrompre el seu embaràs.

La reforma va ser aprovada ahir a la nit amb 145 vots a favor, 89 en contra i cinc abstencions. Quatre senadors del PP van trencar la disciplina de vot: tres -Ángel Pintado, Gari Durán i José Ignacio Palacios- van votar en contra de la mesura per considerar-la tova i una quarta, Ana Torme, va emetre un vot en blanc.

Es posa punt i final així a un procés legislatiu que va encetar ara fa un any el llavors ministre de justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que va veure com la seva proposta, basada en un sistema de supòsits, era aparcada com a conseqüència de l'oposició popular.

D'acord amb dades de l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI), el 90% de les menors d'entre 16 i 17 anys que avorten van acompanyades i la resta, unes 400 a l'any, soles.  La reforma de la llei les obligarà ara a consultar els seus pares i, en cas de disconformitat, a apel·lar a un jutge.

Segons els portaveus de l'oposició, la reforma deixa en una situació difícil les menors que per tenir una situació familiar complicada s'acollien a l'excepció legal, supervisada pels metges. Des del seu punt de vista, en cas de conflicte és impossible que els tribunals puguin actuar amb suficient celeritat per aturar l'embaràs dins el termini que preveu la norma, 14 setmanes.

Juntament amb la cirurgia estètica i els assajos clínics, la reforma de l'avortament esdevé l'excepció de l'autonomia dels joves sobre el seu propi cos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article